Monthly Archives: Липень 2019

Дострокові вибори народних депутатів в Україні 2019 – За кого голосувати?

Читать эту статью на языке орков

Вибори вже зовсім скоро, багато хто вже визначився, кого саме він хоче бачити в нашій Верховній Раді, головному збіговиську шахраїв та злодіїв, відповідно до загальної громадської думки. Тільки хлопці і дівчата – без образ, але ми самі вибираємо усіх цих добрих людей туди, так що я не зовсім розумію обурення людей, які дуже швидко розчаровуються в наших народних депутатах, ненавидять їх, вважають продажними хабарниками і бандитами, а всю Верховну Раду хочуть поставити до стінки і розстріляти. Але ж ви самі їх туди обрали. Ви пішли і віддали свій голос за них. Так що задайте питання перш за все собі – а чому ж я вибрав таких депутатів? Можливо у нас депутати такі, тому що ми самі такі? Тому що вони – це дзеркало нашої української душі, а корупція прописана в нашому генетичному коді.

Так, треба визнати – наше виборче законодавство дуже недосконале, а прийнятий днями Виборчий Кодекс – це, звичайно, добре, але там стільки відверто спірних моментів, що навряд чи він зробив вибори більш прозорими і кращими. Тим більше, що працювати він буде ще не скоро. Метання депутатів між відкритими і закритими списками, відсотком проходження партій в Раду, питанням бути чи не бути мажоріторці – думаю, все це ще не закінчилося. Адже головне завдання народного депутата – не тільки потрапити до Верховної Ради, але ще і застрягти там якомога довше. Прибуткова цю справа, адже за правильне голосування грошики дають, ще й не маленькі. Приємний бонус до низької, взагалі-то, зарплати народного депутата. Це звичайно, якщо порівнювати з зарплатами суддів, прокурорів, маститих чиновників, а не із середньою зарплатою по країні. Яка теж так собі відображає реальність.

Read more… →

Поделиться:

Polylang – WordPress плагін для зміни мови сайту

Сьогодні поговоримо про те, як зробити ваш сайт на WordPress мультимовним. А саме, як додати перемикач мов, щоб, наприклад, мати російську, англійську, українську або ще там якусь версію сайту.

Тим більше, що почав діяти закон щодо обов’язкової української мови на головній сторінці сайту, та й, чесно кажучи, після навали цих сраних орків неохота нічого спільного мати з їх болотною мовою. Так що треба переходити на українську. Біда в тому, що багато дописів на сайті російською (насправді не дуже й багато), треба їх перекладати. Ну нічого. Зробимо.

Для цього нам знадобиться плагін перемикання мов для WordPress. Їх досить багато, причому є і безкоштовні з хорошим рівнем функціоналу. Відразу обмовлюся – існує 2 типи плагінів: які просто роблять автоматичний переклад сайту і ті, які формують саме кілька версій сайту.

Для мене особисто кривуватий автоматичний переклад – не вихід, а заводити окремий піддомен для іншої мовної версії сайту не хочеться. Так що будемо використовувати досить хорошим плагіном WordPress для перемикання мови сайту – Polylang. Є також схожий по функціоналу qtranslate X. Що ближче Вам – дивіться самі. Я свій вибір зробив.

Read more… →

Поделиться:

Дефолт в Україні – Які будуть наслідки для нас?

Привіт, чуваки! Поговоримо сьогодні за дефолт. Ми, звичайно, університетів не закінчували, а Гарвард тільки на картинці бачили, так що ясна річ – у вас усіх мізків більше, ніж у мене… Ні, ну шото у мене теж є, звичайно – економічну освіту маємо все ж таки. Нічого, що я по-зеленськи говорю? Можна? Так зрозуміліше навіть? Ну так і добре. Поїхали.

Вирішив я сьогодні йти до дронівУ тому плані, що поговорити про можливий дефолт. Тут днями усім відомий Ігор Валерійович Коломойський, світило наше економічне, розродився показовим інтерв’ю і не комусь там типу «Крижопільська правда», а на секунду – Financial Times. А це рівень, скажу вам. Її читає кожен поважаючий себе інвестор вранці, перед тим як випити філіжанку кохва (або як там тепер кава правильно говорити за новітнім українським правописом?). І прямо заявив, що Україні потрібний дефолт. Так от здається мені, що після таких одкровень Коломойського, навряд чи інвестор із головою на плечах захоче взагалі інвестувати нашу країну. Нехай навіть у ній і не буде дефолту.

Він взагалі, Коломойський себто, останнім часом ну дуже полюбив давати інтерв’ю, оскільки «шото і в нього в голові є». Думки рояться, броунівський рух йде, переповнюють цікаві ідеї голову олігарха, не вміщаються там, от і доводиться йому ділитися з нами своїми глибокими думами – світочами політичної та економічної передової думки.

Read more… →

Поделиться: